Αλέξης

Ήταν εφτά στα οκτώ όταν ανακάλυψε τη χαρά να κρύβεται στη ντουλάπα. Το μεσημέρι που οι γονείς του ξεκουράζονταν για καμιά ώρα, έτρεχε στην άσπρη ντουλάπα με τα ρούχα του. Εκεί τα μπλουζάκια και τα παντελόνια του μοσχοβολούσαν καθαριότητα, ήταν συμμετρικά διπλωμένα και τον περίμεναν να τα μετακινήσει με ευλάβεια για να πάρει αυτός τη θέση τους για λίγο μαζί με το τετράδιο και τα μολύβια του.

Έγραφε, έσβηνε, ξανάγραφε, πιπιλούσε το μολύβι βυθισμένος στις σκέψεις του, συνέχιζε τα γράφει,  έκοβε τα χαρτάκια του, τα δίπλωνε και τα΄βαζε  εν τέλει σ΄ένα παλιό, μεταλλικό κουτί ζάχαρης που του χάρισε η γιαγιά του. Μετά έκλεινε για λίγο τα πράσινα μάτια του και σιγοτραγουδούσε μια μελωδία κι όταν πια τελείωνε το τραγούδι, ξεγλυστρούσε από το καταφύγιό του κι έπαιρνε μαζί του το κουτί με τα χαρτάκια, το τετράδιο και τα μολύβια του. Αφού τοποθετούσε πίσω στη θέση τους τις μπλούζες του, άνοιγε το κουτί με τα χαρτάκια και διάλεγε τυχαία δύο ή τρία από τα διπλωμένα χαρτάκια και τα΄κρυβε ένα-ένα στα μπλουζάκια που αγαπούσε ιδιαίτερα κι έγλυφε τα δάκτυλά του με τους ξεχασμένους κόκκους ζάχαρης που ξέμειναν στο κουτί της γιαγιάς.

Όταν ερχόταν η μέρα που θα φορούσε ένα απ΄αυτά, πρώτα τραβούσε το κρυμμένο χαρτάκι, το διάβαζε και μετά φορούσε το μπλουζάκι.

-Σήμερα, αν με κοροϊδέψουν θα τους διώξω μακρυά.

-Σήμερα θα φτιάξω αυλάκια στο χώμα για να χωρέσει η βροχή.

-Σήμερα θα ζωγραφίσω πολλούς ήλιους, που θα χαμογελούν.

-Σήμερα θέλω η μαμά να μη ξεχάσει να μ΄αγκαλιάσει.

-Σήμερα θα ξυπνήσω και θα μπορώ να μιλήσω με το στόμα μου,  όχι με τα χέρια μου και όλοι θα μου λένε «Αλέξη τι ωραία φωνή έχεις» κι εγώ θα φωνάζω δυνατά και θα  τραγουδάω και οι άλλοι θα χαμογελάνε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s