Με λένε Μαρία

Μαρία, Μαράκι, Μαριώ, Μαρίκα, Μαρούλα, Μαίρη, Μάρω, Μαριγώ και άλλα πολλά υποκοριστικά λιγότερο γνωστά.  Ένα όνομα, πολλές ονομαστικές γιορτές για τις Μαρίες,  σε σημείο εκνευριστικό συχνά, γιατί δεν ξέρεις πότε να ευχηθείς και πότε να σωπάσεις.  Λες Μαρία και μια γυναίκα σίγουρα θ΄ακούσει  τ’ όνομά της και θα γυρίσει να σε κοιτάξει, στη Μεσόγειο, στη Βόρεια Ευρώπη, στην Λατινική Αμερική, κάπου στο σύμπαν. Οι Μαρίες της μουσικής, της ποίησης και της λογοτεχνίας, του χορού, της επιστήμης, της αγάπης, του έρωτα, της φλόγας, του πόθου, του πάθους, της αγκαλιάς, της οικογένειας, της φιλίας. Μαρία με τα κίτρινα, με τα κόκκινα, με τα μαύρα. Μαρία του κόσμου όλου.

Η Μαρία ίσον ευτυχία, χαρά, ευκαιρία, ευθεία, ευημερία, πορεία, παρέα, ανήμερα θηρία, μακρινά τοπία, παρανομία, ιστορία, φαντασία, φλυαρία, δημιουργία, λατρεία και ο κατάλογος μακρύς.

Ειδικά τις μέρες που ζούμε γυρεύουμε κάθε Μαρία, που σαν άλλη Λωξάντρα έχοντας μυστικά της μπαχάρια την αγάπη, την γενναιοδωρία και την αλληλοστήριξη θέλει πάντα στη μεγάλη αυλή της να κερνάει όλους τους λαούς της γης τον καφέ και το γλυκό της. Θέλει να κερνάει με μοναδικό της όπλο την ανοιχτή αγκαλιά και να στέκεται στο ύψος του Ανθρώπου.

Ν΄ αγαπάτε τις Μαρίες σας σήμερα, αύριο και πάντα.

maria

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s